HOME  | CONTACT

Babyconsulent Angela

Begeleiding op maat voor jou en je baby

Onrustige baby

Is jouw baby onrustig?
Ontstaat er een neerwaartse spiraal van nog meer huilen, onrustig drinken, hazenslaapjes doen, lichamelijk ongemak?
Vind je het lastig om de lichaamstaal van je baby nog te verstaan?
Raak je als ouder gefrustreerd, vermoeid, onzeker terwijl je zo je best doet?

Als ouder verheug je je op de komst van je baby. Maar het gaat allemaal heel anders dan je had verwacht. Je doet enorm je best om alles te geven wat je baby nodig heeft. Maar dit is niet genoeg. Het huilen blijft maar doorgaan.
De onrustige baby zorgt ervoor dat wanhopige gevoelens, gevoelens van onmacht, onzekerheid en oververmoeidheid gaan overheersen. Inmiddels heb je al veel goed bedoelde adviezen gekregen, maar het is niet voldoende.

Verschillende factoren kunnen ten grondslag liggen aan de onrust die jullie ervaren:

  • Factoren die met het kindje te maken hebben, de zogenaamde kindfactoren. Hierbij kun je denken aan: honger, pijn, vermoeidheid, infectie, behoefte aan contact, etc.
  • Factoren die met de ouders te maken hebben, de zogenaamde ouderfactoren Hierbij kun je denken aan vermoeidheid, spanning, stress, onzekerheid, financiĆ«le problemen, relationele problemen, etc.
  • Factoren die met de omgeving te maken hebben, de zogenaamde omgevingsfactoren. Hierbij kun je denken aan lawaaierige omgeving, weinig ondersteuning, alle goed bedoelde adviezen etc.

Meestal is er sprake van een combinatie van meerdere factoren.
Een lastige puzzel met veel losse stukjes, maar die ik samen met ouders ga leggen!

En hoe dan verder:

Ik bied begeleiding bij jou en de baby thuis, in de praktijk, telefonisch of per mail.
Ik streef er naar om ouders het gevoel te geven dat je boos, gefrustreerd en wanhopig mag zijn! Ik heb begrip voor wat je allemaal doormaakt.
Een uitgebreide vragenlijst die jullie invullen geven mij de mogelijkheid een beeld te vormen van de situatie zoals die op dat moment is maar richt zich ook op de periode van de zwangerschap en bevalling.
Ik bespreek mijn bevindingen en stel voor jullie een plan op.
Dit plan is persoonlijk en sluit aan bij de behoeften en leefwereld waarin jullie je bevinden.
Gedurende 2 weken hebben we intensief (dagelijks) (mail)contact en begeleid ik jullie stap voor stap naar een situatie waar sprake is van rust, genieten en vertrouwen hebben in elkaar.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van medisch/verpleegkundige kennis en ervaring en hulpmiddelen zoals: